CERDANYOLA. INFO Miquel Vázquez: “Si la Generalitat diu que no, tindrà un problema amb Bellaterra”

El president de la Comissió veïnal per l’agregació de Bellaterra al municipi de Sant Cugat, Miquel Vázquez, espera que la Generalitat escolti les raons socials, històriques i econòmiques plantejades i accepti la petició d’annexió bellaterrenca a la ciutat veïna. Vázquez considera que les propostes dels partits de Cerdanyola sobre nous convenis o recuperació del ja negociat arriben tard i són electoralistes.

La comissió veïnal continua recollint signatures de suport dels bellaterrencs tot i que Miquel Vázquez afirma que ja fa un mes que van superar el 50% del cens, xifra que els permet continuar amb els tràmits administratius per intentar la segregació de Cerdanyola i l’agregació a Sant Cugat. El president de la comissió veïnal manifesta que ara presentaran les signatures a l’Ajuntament de Cerdanyola acompanyades d’una memòria i, aprovi o no el Ple de l’Ajuntament el seu expedient, aquest arribarà a la Generalitat. Vázquez subratlla que la Generalitat haurà de prendre una decisió fonamentada en raons tècniques i no politiques.

Miquel Vázquez augura que si la Generalitat diu que no “tindrà un problema”, com destaca que ho va tenir amb el suport dels veïns a la independència municipal al 2015, al 1992 o als anys 70 perquè el posicionament dels bellaterrencs sobre la seva identitat i singularitat “és històric, no una cosa que ha aparegut amb l’EMD”. Vázquez afegeix que si la Generalitat diu que no a la seva petició el problema continuarà “perquè això s’ha de solucionar”.

El president de la comissió veïnal espera que les Generalitat escolti les seves raons perquè la petició es fonamenta en motius socials (“desafecció” amb Cerdanyola mentre “es fa més vida a Sant Cugat en temes de consum, oci, transport o escoles”), històrico-identitaris (perquè “volem un reconeixement que no ens ha donat mai l’Ajuntament de Cerdanyola) i econòmics (“ningú se’n recorda de cap inversió municipal que s’hagi fet a Bellaterra”).

En relació a les propostes de partits de Cerdanyola sobre un conveni de màxims, com el de Valldoreix, per a l’EMD –que fa ERC- o de portar la proposta negociada durant el mandat a l’aprovació del Ple –que ha fet el PDeCAT-, Vázquez creu que “arriben tard” i són electoralistes.

La recollida de signatures continuarà pels matins a l’oficina de l’EMD fins el 22 de març. Dissabte es feia la darrera sessió a la plaça del Pi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s